درباره ما
ساعتهای آفتابی کهن ترین ابزارهای زمان سنجی در طول روز هستند. شواهد مکتوب از تعیین وقت روز به کمک سایه در منابع ایرانی پیش از اسلام به جا مانده است. این شاخه از نظریه و ابزارسازی نجومی در دوره اسلامی با تاثیر پذیری از نجوم هند و یونان باستان گسترش یافت. تا پیش از رواج ساعتهای مکانیکی و الکترونیکی، ساعتهای آفتابی ابزار اصلی زمان سنجی در طول روز بودند. در عصر حاضر ساعتهای آفتابی همچنان مورد توجهند زیرا علاوه بر جنبه تاریخی و هنری، کاربرد آموزشی جالبی برای نشان دادن کاربرد نجوم و مثلثات هستند. در سراسر جهان انجمنها، نشریات و وبسایتهای ساعت آفتابی دوستداران این پدیده علمی، تاریخی و هنری را به هم پیوند می دهند. در ایران روز ۳۱ خرداد به عنوان روز ملی ساعتهای آفتابی انتخاب و اعلام شده است. وبسایت ما هم هدفهای فوق را دنبال می کند و آماده دریافت اطلاعات از صاحب نظران و کاشفان ساعتهای آفتابی فراموش شده ایران است.
جمع ما تشکیل شده از افراد داوطلب و علاقه مند به ساعتهای آفتابی در سراسر دنیاست. افراد کاملا متفاوت در شغلها و رشتههای مختلف که یک علاقه مشترک یعنی ساعتهای آفتابی و همچنین نجوم و ستاره شناسی، تاریخ علم، ریاضیات و ترویج علم ما را به هم نزدیک کرده است.
شما میتوانید از طریق فرم آماده برای ما پیام بفرستید. یا می توانید از طریق ایمیل با ما در ارتباط باشد. همچنین شبکههای اجتماعی ما بزودی راه اندازی خواهد شد.
گروه علمی پایگاه ساعتهای آفتابی
دکتر محمد باقری
President
The Commission on History of Science and Technology in Islamic Societies
رشت - ایران
مرتضی صومی
رشت - ایران
محمدعلی میرحامد
FULL STACK DEVELOPER
رشت - ایران
رضا منادی
Riverside, California, United States
دكتر پویان رضوانی
Bayerische Akademie der Wissenschaften
Munich - Germany
آرمیتا کریمی
رشت - ایران
آرمیتا کریمی
رشت - ایران
سیدهادی طباطبایی
ارومیه - ایران
شهداد فدایی
رشت - ایران
ثریا دریادل
رشت - ایران
فاطمه هاشمی نسب
بوشهر - ایران
معصومه قنبرزاده
زنجان - ایران
عملکرد تقریبی پایگاه تا این لحظه
روزهای باقیمانده تا انقلاب تابستانی
چشم انداز
در زمستان 1400 با راه اندازی وب سایت شروع به کار کردیم. و در آینده بخش محصولات و دانلودها را گسترش خواهیم داد. در بخش مقالات از متخصصین این حوزه کمک خواهیم گرفت و در ترویج ساخت ساعتهای آفتابی و ستاره شناسی تلاش بیشتر خواهیم کرد. در این راه از کمکهای غیردولتی و مردم نهاد استقبال خواهیم کرد.
فلسفه ما…
آموزش و ترویج اصل اول فلسفه ما را تشکیل میدهد.
گسترش فعالیتهای مرتبط با ساعتهای آفتابی مانند نجوم، ریاضی، تاریخ، هنر و معماری و استفاده از اینها در زندگی روزمره بخشی از فلسفه وجودی این پایگاه است.